Gardi - garšvielās marinēts svaigais siers

Lielisks aizdars brokastu grauzdiņiem, labs draugs pirmajiem gurķiem un tomātiem, perfekts pāris salātiem. Receptē dotie apjomi pietiks vienai puslitra burciņai. 

Foto: Rojs Maizītis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Rojs Maizītis

Sastāvdaļas:

350 g svaiga, pikanta siera (piemēram, fetas)

2 daiviņas ķiploka

½ tējk. dažādu piparu

¼ tējk. koriandra sēklu

1 lauru lapa 

1–2 ēdk. kaperu (nosusinātu vai sālī konservētu)

svaigi raudenes (oregano) vai timiāna zariņi

olīveļļa (tā, lai nosegtu burciņas saturu)

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Sagriez sieru nelielos kubiņos, smalki sašķēlē ķiploku, saspaidi piestā piparus un koriandra sēklas. 

2. Liec stikla traukā, kārto siera kubiņus, ko apbārsti ar garšvielām, ķiploku, zaļumiem, kaperiem, pieliec lauru lapu. Visu pārlej ar eļļu. Liec aukstumā ievilkties. Lietojams būs pēc nedēļas.

 

Var darīt arī tā!

Sieram pievieno olīvas – tā iegūsi pavisam greznu aizdaru! Konservu vēl pikantāku padarīs nerafinēta saulespuķu vai rapšu sēklu eļļa.

 

 Recepte: žurnāls 100 labi padomi 2012/aprīlis

 

Sastāvdaļas