Gaļas rolādes gatavošana mājās svētku galdam
Sastāvdaļas:
Gabals cūkas pavēderes
2 olas pildījumam
Ķiploks
Sāls, pipari
Paprika
Zaļumi pēc izvēles
Gatavošana:
1. Ņemu cūkas pavēderi, izgriežu tādu gabalu, lai varētu satīt rolādi. Šo gabalu izklapēju ar āmurīti, apberu ar sāli un pipariem - uzspiežu ķiploku.
2. Uzcepu omleti - ņemu divas olas + garšvielas, pievienoju smalki sagrieztu, krāsainu papriku, zaļumus (dilles, pētersīļus).
3. Omleti lieku uz gaļas, sarullēju un satinu rolādi ar striķīti .
4. Rolādi apcepu uz pannas un lieku vārīties iepriekš sagatavotā buljonā - ūdens ar garšvielām un dažnedažādiem zaļumiem - burkāni, sīpoli, selerijas sakne, ķiploks u.t.t. Izvāru gatavu un lieku uz nakti zem sloga nospiesties. Gatavs!
Citai rolādei pildījumā var likt maltu gaļu (sagatavotu kā kotlešu masu) + četrās daļās sagrieztu vārītu oliņu.
Ai, man vieglāk pagatavot nekā aprakstīt.
Lai izdodas !
Iesūtījusi: Agita Gabrāne