Pildīti tomātiņi. Gatavo kopā ar bērnu!
Bērniem patīk spilgtas krāsas, tāpēc darbošanās ar tomātiem šķiet pievilcīga. Turklāt, sagatavojot tomātus pildīšanai, jaunais pavārs var apgūt naža lietošanas prasmes. Mammai tikai jāatrod tam piemērots rīks un reizi pa reizei jāuzmet acs.
Sastāvdaļas:
2 saujas mazu tomātiņu (ķirštomātiņu), rūpīgi nomazgātu
1 kārba Creme Bonjour ar gurķiem vai cits svaigais krējumsiers, kam pēc vēlēšanās vari pierīvēt svaigu vai marinētu gurķi
1–1 ½ ēdk. svaigi spiestas citrona sulas
svaigs timināns vai citi zaļumi
sāls, pipari pēc garšas
Gatavošana:
Mamma sagatavo pildījuma masu, krējumsieru rūpīgi sajaucot ar citrona sulu, pipariem un sāli, ja nepieciešams. Mamma arī ierāda Ričardam, kā tomāts jāiegriež krusteniski – pietiekami dziļi, taču saglabājot pamatni: ķirštomātiņam jāizskatās pēc plaukstoša tulpes pumpura.
Tālāk var rīkoties divējādi: Ričards var likt pildījumu tomātos ar karotīti, tos var arī piepildīt mamma ar konditorejas tūtu. Tad Ričardam atliks vien izrotāt tomātiņus ar mazu zariņu timiāna.
Ideja!
Ja krēms tomātiņu pildīšanai paliek pāri, smērē to uz brokastu grauzdiņa vai šķēles svaigas maizītes!
Māca un rāda Ričards Pētersons (6 gadi) un viņa māmiņa Inese Vīcupa, restorāna vadītāja.
Recepte: žurnāls 100 labi padomi