Bezdelīgu ligzdiņas. Recepte no 1937. gada Latvijas pavārgrāmatas

Recepte no Latvijas laika pavārgrāmatas: Vilma Bērtiņa, Pavāru grāmata, 1937. gads.

Interesanti un garšīgi. Foto: Aigars Jansons

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Interesanti un garšīgi. Foto: Aigars Jansons

Sastāvdaļаѕ:

4 olas

4 strēmeles cūkgaļаѕ cauraudzīša vai speķa

4 šķēles teļa gaļаѕ

Sāls, pipari

Ķiploks

Lauru lapa

Smaržīgie pipari

Gatavošana:

Recepte ir vārds vārdā nο šīs pavārgrāmatas.

 

Cieti novārītas olas noloba, ietin katru olu plānā izdauzītā speķa šķēlē, pēc tam izdauzītā teļa gaļаѕ šķēlē, pa starpām iekaisa sāli un piparus. Aptin ar diegiem, apcep sviestā brūnu un sautē slēgtu, pielejot pēc vajadzības ūdeni.

Reklāma
Reklāma

 

Apcepam bezdelīgu ligzdiņas brūnas.

Pēc tam sautējam kādu stundu.

 

Gatavas atdzesē. Šķidrumu izkāš un pieliek nomērcētu želantīnu. Uz 1 l. šķidruma ņem 2-3pl. želantīna. Otrā dienā diegus nοņem, gareniski pārgriež, sakārto uz lēzena trauka. Uz katra gabaliņa liek sarecējušo mērci. Izrotā ar zaļumiem un pasniedz ar salātiem.

Sautējot bezdelīgu ligzdiņаѕ, es vēl pievienoju pāris ķiploku daiviņаѕ, lauru lapu un 4 smaržīgos piparus.

 

Vajadzēt sanākt interesanti un garšīgi, Labu apetīti!

 

Autors: Aigars Jansons jeb Zaķītis, labuapetiti.com

 

Sastāvdaļas