Zivs un garneļu želeja

Želeju pasniedz kopā ar mārrutkiem.

Zivs un garneļu želeja

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas:

  • 1/2 kg mencas filejas,
  • 200 g lobītu garneļu,
  • 5 melno piparu graudi,
  • pētersīļa un selerijas saknes gabaliņi,
  • sāls.

Želejai:

1/2l zivju buljona, želatīns.

Rotāšanai:

pētersīļu lapiņas, 4 loku stiebri, 2 ēdamkarotes mārrutku

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

Zivs fileju novāra ūdenī, kuram pievienoti melno piparu graudi, sāls un garšvielu sakņu gabaliņi. Gatavai filejai nolej ūdeni un zivi sadala gabaliņos.

Lai pagatavotu želeju, uzbriedušu želatīnu izkausē un pievieno izkāstam, dzidram zivs buljonam.

Trauciņos ielej tējkaroti želejas, uzliek pētersīļa lapiņu un sastindzina vēsā vietā. Trauciņu piepilda ar zivs gabaliņiem un garnelēm, pilnībā pārlej ar želeju un liek vēsā vietā, lai sastingst. Saželējušo masu izgāž no formiņām un rotā ar loka stiebriņu un garnelēm.

Pasniedz kopā ar mārrutkiem.

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā"