Laša tartars Āzijas gaumē
Jēlu gaļu vai zivi, sīki kapātu un nedaudz aizdarītu, sauc par tartaru.
Jēla zivs ir ne tikai veselīga, jo tajā saglabājas visvairāk vērtīgo Omega 3 taukskābju, kālab mums treknās zivis dietologi iesaka lietot uzturā biežāk par gaļu, bet arī garšīga. Jēlu gaļu vai zivi, sīki kapātu un nedaudz aizdarītu, sauc par tartaru. Ar ko to aizdara – to nosaka ēdēju gaume, taču tartaru nevajadzētu samocīt, lai nenomāktu produktu īsto garšu un svaigumu. Jā, par svaigumu runājot, absolūts svaigums un 100% pārliecība par liemeņa izcelsmi ir galvenie priekšnoteikumi labam tartaram.
1 personai
7 minūtes pagatavošanai
Sastāvdaļas:
100 g laša filejas
4–5 kaperi
1 tējk. sarkano sīpolu, sīki kapātu
1 tējk. sezama eļļa
1 tējk. vieglās sojas mērces (ar samazinātu sāls daudzumu)
1 pile zaļās Tabasco mērces
sezama sēklas rotāšanai
Laša fileju sagriez sīkos kubiņos. Sajauc kopā ar sīpoliem, kaperiem, sezama eļļu, sojas un Tabasco mērci, rūpīgi samaisi un pasniedz kopā ar viegli grauzdētu maizīti, salātlapām.
Pagatavo arī šo!
* Lielisks tartars sanāk no tunzivs steika.
* Pagatavo tartara latvisko versiju no mazsālītas siļķes. Nepievieno sojas mērci, toties liec vairāk sīpolu un kaperu!
* Vienkāršotā versija: kapāta laša vai foreles fileja, sajaukta ar sāli un pipariem.
Māca bistro 3 zivis šefpavārs Mareks Zizlāns
Recepte: žurnāls 100 labi padomi