Sāļās vafeles ar sieru un ķimenēm. Lieliskas brokastīm un uzkodām
Lieliska sāļā uzkoda, laba alternatīva čipsiem un var izmantot kā pamatni kanape, piemēram, ar pastēti vai svaigo sieru! Savukārt vīrieši novērtēs šo uzkodu pie alus.
Lai interesantāk, biju sadomājusi šoreiz svētkos salātus pasniegt sāļās vafeles groziņā. Iecerētās receptes meklējumi mani ieveda strupceļā, bet atradu vairākas variācijas vafelītēm, kuras gatavotas ar sieru, ķimenēm un skābo krējumu.
Vafeļu cepšanas procesā droši var iesaistīt mazos palīgus!
Sastāvdaļas:
150g margarīns vai sviests
150g siers
200g skābais krējums
3 tējk. ķimenes
190g milti
1/2 tējk. sodas
sāls
Gatavošana:
1) Uz mazas uguns izkausē margarīnu.
2) Sieru sarīvē skaidiņās. Bļodā samaisa vienā masā skābo krējumu, sieru un ķimenes.
Es priekšroku dodu Holandes sieram, man liekas, ka tas kūst labāk.
3) Masai pievieno un kārtīgi iemaisa izkausēto margarīnu. Iemaisa miltus ar sodu un šķipsnu sāls.
4) Sakarsē vafeļu pannu. Uz tās ar tējkaroti kārto mīklas piciņas. Cep 1-2 min. zeltainas.
Var izmantot vecās labās padomju laiku vafeļu pannas, kā arī tagad visos lielveikalos pieejamas līdzīgas vafeļu pannas par mazām naudiņām.
5) Vafeles pasniedz kā atsevišķu uzkodu vai arī izmanto kā pamatni kanape uzkodām.
Lai izdodas un labi garšo!
Autore: Baiba Liepiņa