Brokastīm vai ballītei - bekona ligzdiņas ar paipalu oliņām
Šī skaistā ēdiena pagatavošana aizņem maz laika, viss ir izcili vienkārši, skaisti un galvenais gardi. Bekona ligzdiņas ar cherry tomātiņiem un paipalu oliņām var tikt pasniegtas kā karstā uzkoda pirms pamatēdiena vai kā pirkstiņ’ uzkodas furšetā.
Šī ir vēl viena no tām uzkodām, kuru vari sagatavot iepriekš un likt krāsnī īsi pirms ciemiņu atnākšanas.
Sastāvdaļas:
6 šķēles baltmaize
120g bekons
6-12 cherry tomātiņi
24 paipalu oliņas
garšvielas: sāls, pipari, timiāns
Panna keksu cepšanai
(!) Svarīgi atcerēties, ka tikai no svaigām un kvalitatīvām izejvielām ir iespējams sasniegt izcilu rezultātu!
Gatavošana:
1) Baltmaizes šķēlē ar glāzi izspiež aplīšus, kas pēc lieluma atbilst keksa pannas pamatnei. Aplīšus liek keksa pannas iedobītēs, kuras pirms tam nedaudz iesmērētas ar eļļu.
2) Bekonu sadala nelielās loksnītēs un kārto apkārt baltmaizei.
3) Tomātiņus noskalo, sadala 4 daļās. Katrā iedobītē kārto pa divām 1/4.
4) Katrā iedobītē ieliek pa 2 paipalu oliņām, tā, lai olas dzeltenums paliek vesels. Pa virsu pārkaisa garšvielas: sāli, piparus un timiānu. Tomātiņiem, es vēl pārkaisu citronpiparus.
5) Cep, iepriekš līdz 170C sakarsētā krāsnī, 10-15.min. Ja vēlas, lai olas dzeltenums paliek mīksts cep īsāku laiku. Ligzdiņas no iedobītes vieglāk būs izņemt ar ēdamkaroti.
6) Bekona ligzdiņas pasniedz kastas.
Lai labi garšo!
Recepte: www.cepucepu.lv
Bloga autore: Baiba Liepiņa