Salāti "Vinegrets"- viens, divi un gatavs
Ja gadījusies diena, kad slinkums guvis virsroku un neko dižu pusdienās negribās gatavot, uztaisīsim kaut ko pavisam vienkāršu, bet veselīgu - vinegretu!
Sastāvdaļas:
- vārīti kartupeļi
- vārītas bietes
- vārīti burkāni
- marinēti gurķi
- sīpols (violets)
- sāls, pipari, sinepes
- eļļa
- lociņi
Gatavošana:
1. Kartupeļus, bietes, gurķus un burkānus sagriež nelielos kubiņos.
2. Sasmalcina sīpolu.
3. Pagatavo mērcīti - eļļu, sāli un piparus samaisa, pārlej sagrieztajiem dārzeņiem.
4. Samaisa salātus, izgaršo un pasniedz.
5. Dekorē ar lociņiem.
Marinētu gurķu vietā var likt smalki sagrieztus skābus kāpostus.
Recepte: Agita Gabrāne