Siļķe kažokā svētku noformējumā
Radoši papildināsim savu svētku galdu ar siļķi kažokā, kas noformēta, pielāgojoties svētkiem!
Sastāvdaļas:
- vārīti kartupeļi
- vārītas bietes
- vārītas olas
- siļķes fileja
- marinētas bietes
- svaigi sīpoli
- majonēze
- pipari
- ''Antonovkas'' āboli
Gatavošana:
- Apakšējā kārtā uz sakņu rīves rīvē vārītus kartupeļus, tos pārklāj ar majonēzi.
- Kā nākošo kārtu liek smalki sasmalcinātus sīpolus.
- Pa virsu liek kubiņos sagrieztu siļķes fileju.
- Nākamajā kārtā liek kubiņos sagrieztos ābolus, tos pārklāj ar majonēzi.
- Nākamajā kārtā liek uz sakņu rīves sarīvētus burkānus.
- Kā beidzamo liek marinētas bietes (no rudens bietes izvāru un iemarinēju, bet var likt arī svaigi izvārītas bietes).
- Bietes pārsmērē ar majonēzi un rotā, šajā gadījumā - Ziemassvētku vecīša attēls.
Tie, kas mīl pikantākus salātus, pa kārtām var iekaisīt melnos piparus.
Priecīgu svētku priekšvakaru!
Recepte: Agita Gabrāne