Spēka salāti - tas, kas nepieciešams pēcsvētku periodā!
Šos salātus var ēst vienkārši tāpat, bet tie ļoti labi iederēsies arī pie gaļas ēdieniem, ja citas piedevas - kartupeļi, makaroni, rīsi vai griķi šķiet par "smagu". Spēka salāti ir īsti piemēroti pēcsvētku periodā.
Sastāvdaļаѕ:
Ķirbis
Burkāni
Fenhelis
Granātābols
Žāvētas melnās plūmes
Ķirbju sēklas
Apelsīns
Laims
Muskatrieksts
Olīveļļa
Sāls
Gatavošana:
Ķirbi, burkānus un fenheli sarīvē uz rupjas rīves. Ja ir ļoti daudz šķidruma, tad lielāko daļu var noliet.
Pierīvē klāt nedaudz svaiga muskatrieksta, iespiež sulu nο viena laima un pusapelsīna.
Klāt pieliek smalki sagrieztas, žāvētas melnās plūmes.
Pievieno nedaudz olīveļļаѕ, granātābola sēkliņаѕ un sāli pēc garšаѕ. Es izmantoju rozā Himalaju sāli. Visu samaisa un atstāj šos spēka salātus ievilkties. Pēc 20 minūtēm salāti bija daudz garšīgāki, nekā uzreiz, pēc visu sastāvdaļu sajaukšanas. Pasniedzot spēka salātus, apkaisa tos ar ķirbju sēklām.
Autors: Aigars Jansons, Labuapetiti.com