Grilētā siera salāti ar melno olīvu tapenādi
Esi drosmīgs un atļaujies eksperimentēt ar jauniem produktiem! Pagatavo salātus ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi!
Sastāvdaļas:
Porcija 2 cilvēkiem
- 150 g Rimi bistro salātu
- 250 g Halloumi siera
- 3 ēd. k. Sellection by Rimi olīveļļa ar baziliku
- 1 Šalotes sīpols
- 1 citrons
Melno olīvu tapenādei:
- 100 g Rimi melnās olīvas bez kauliņiem
- 2 gab. sālīta anšovu fileja
- 2 ēd.k. Sellection by Rimi olīveļļa ar baziliku
- 2 daiviņas ķiploku
- 1 citrons
- 1/5 gab. svaiga čilli
- 1 sauja svaiga bazilika
Gatavošana:
Tapenāde:
- Smalki sakapā ķiploku, olīvas, baziliku un anšovu filejas .
- Tam pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas, miziņu no pus citrona un visu šī augļa sulu.
Salāti:
- Smalki sagriež Šalotes sīpolu un liek bļodā, klāt pievieno viena citrona sulu un 3 ēdamkarotes olīveļļas.
- Sakarsē grila vai parasto pannu. Sieru Halloumi ierīvē ar pāris pilēm eļļas un apcep no abām pusēm tā, lai tas sasiltu arī iekšpusē.
- Uz šķīvja liek salātu lapas, pārlej ar mērci un pasniedz ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi.
Vēl kāda ideja: Bistro salātu maisījums ļoti labi garšo kopā ar vistas gaļu vai laša fileju.
Recepte: ''Aikāgaršo''