Chilli Con Carne jeb čili, ko var pasniegt kā pamatēdienu vai uzkodu ar čipsiem
Chilli Con Carne (Čili kon karne) var pasniegt dažādos veidos - gan kā pamatēdienu, pasniedzot ar rīsiem, gan kā uzkodu ar Nacho čipsiem vai ietītus Tortilla pankūkās. Parasti tas tiek gatavots ar liellopa gaļu.
Sastāvdaļas:
Mērcei
- 600 g maltās gaļas
- 2 vidēji sīpoli
- 5 daiviņas ķiploka
- 2 sarkanie čili pipari
- 800 g tomāti savā sulā
- 340 g konservētas kukurūzas
- 800 g konservētas sarkanās pupiņas
- ~ 20g Taco Spice Mix /Tex Mex/
- 1 tējk. čili pulvera
- 2 ēd.k. olīveļļas
- sāls, pipari
- pasniegšanai ''Nacho'' čipsi un siers vai Tortilla pankūkas
Gatavošana:
- Notīra un sasmlacina sīpolu. Notīra ķiploku. Smalki sagriež piparus.
- Mērcei: pannā sakarsē olīveļļu, tajā apcep dārzeņus - sīpolus, piparus un ķiplokus. Ķiploku izspiež caur ķiploka spiedi vai arī smalki sagriež.
- Kad tie apcepušies zeltaini brūni, dārzeņiem pievieno un apcep gaļu.
- Gaļai pievieno Taco Spice Mix /Tex Mex/, apmaisa un pievieno sasmalcinātus tomātus. Gaļu sautē ~ 10 minūtes, ļaujot šķidrumam iztvaikot.
- Kad gaļa gatava, pievieno pupiņas un kukurūzu, nedaudz pasautē.
- Ja Chilli Con Carne pasniedz kā uzkodu - kārto Nacho čipsus cepešpannā, kura izklāta ar capampapīru. Uz čipsiem liek karoti mērces un pārkaisa ar sieru.
- Tos liek iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī uz ~ 6 minūtēm, līdz siers izkusis.
- Uzkodas pasniedz karstas.
Ja ēdienu paredzēts pasniegt kā uzkodu uz čipsiem - visu tomātu sulu nepievieno, lai masa nav pārāk mitra. Savukārt, pievienot visu šķidrumu un papildus tomātu pastas var, ja tiek pasniegts kā pamatēdiens ar rīsiem.
Recepte: ''cepucepu.lv''