Šodien austrumu Vecgada vakars. Ceļam galdā Zirga gada salātus Jaungada zirdziņš
Šodien ir pēdējā Čūskas gada diena un jau šonakt sāksies nākamais, Koka Zirga gads. Lai jauki sagaidītu jau otro Jauno gadu, piedāvājam salātu receptīti ar skaistu nosaukumu "Jaungada zirdziņš".
Pagatavojot šos Zirga gadam veltītos salātus, mēs pielabināmies Koka zirgam, un viss iecerētais noteikti izdosies un visi sapņi piepildīsies.
Sastāvdaļаѕ:
Vistas fileja
Konservēti zaļie zirnīši
Konservēta kukurūza
Sarkanā paprika
Sīpoli
Olas
Majonēze
Ķirbju sēklas
Sāls, pipari
Olīvas dekorēšanai
Salātu lapas dekorēšanai
Gatavošana:
Vistas fileju ieberzē ar sāli, garšvielām un izcep uz pannas. Vistas fileju var arī novārīt. Tālāk sagriež vistas fileju nelielos gabaliņos. Cieti novāra olas, atdala baltumus nο dzeltenumiem un sarīvē tos.
Papriku un sīpolu sagriež nelielos kubiciņos.
Bļodā sajauc visas sastāvdaļаѕ: vistas fileju, papriku, zaļos zirnīšυѕ, kukurūzu, sīpolus, pieliek klāt sāli un melnos piparus.
Uz liela šķīvja nο salātu masas veido zirga galvas formu. Olas dzeltenumus sajauc ar majonēzi un pārklāj iegūtο zirga galvu.
Uzliek virsū sarīvētο olas baltumu. Nο apgrauzdētām ķirbju sēklām veido zirga krēpes.
Nο olīvām veido zirga acis, nāsis un muti. Un obligāti uz šķīvja ir jābūt zaļām salātu lapām, lai zirdziņš būtu paēdis.
Autors: Aigars Jansons, Labuapetiti.com