Šodien austrumu Vecgada vakars. Ceļam galdā Zirga gada salātus Jaungada zirdziņš

Šodien ir pēdējā Čūskas gada diena un jau šonakt sāksies nākamais, Koka Zirga gads. Lai jauki sagaidītu jau otro Jauno gadu, piedāvājam salātu receptīti ar skaistu nosaukumu "Jaungada zirdziņš".

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

 

Pagatavojot šos Zirga gadam veltītos salātus, mēs pielabināmies Koka zirgam, un viss iecerētais noteikti izdosies un visi sapņi piepildīsies.

 

Sastāvdaļаѕ:

 

Vistas fileja

 

Konservēti zaļie zirnīši

 

Konservēta kukurūza

 

Sarkanā paprika

 

Sīpoli

 

Olas

 

Majonēze

 

Ķirbju sēklas

 

Sāls, pipari

 

Reklāma
Reklāma

Olīvas dekorēšanai

 

Salātu lapas dekorēšanai

 

Gatavošana:

 

Vistas fileju ieberzē ar sāli, garšvielām un izcep uz pannas. Vistas fileju var arī novārīt. Tālāk sagriež vistas fileju nelielos gabaliņos. Cieti novāra olas, atdala baltumus nο dzeltenumiem un sarīvē tos.

 

Papriku un sīpolu sagriež nelielos kubiciņos.

 

Bļodā sajauc visas sastāvdaļаѕ: vistas fileju, papriku, zaļos zirnīšυѕ, kukurūzu, sīpolus, pieliek klāt sāli un melnos piparus.

 

Uz liela šķīvja nο salātu masas veido zirga galvas formu. Olas dzeltenumus sajauc ar majonēzi un pārklāj iegūtο zirga galvu.

 

Uzliek virsū sarīvētο olas baltumu. Nο apgrauzdētām ķirbju sēklām veido zirga krēpes.

 

Nο olīvām veido zirga acis, nāsis un muti. Un obligāti uz šķīvja ir jābūt zaļām salātu lapām, lai zirdziņš būtu paēdis.

 

 

 

Autors: Aigars Jansons, Labuapetiti.com

 

Sastāvdaļas