Pildīti tomāti ar kuskusu
Šī ir radoša siltā uzkoda, kas būs tieši laikā veģetāriešiem un tomātmīļiem!
Sastāvdaļas:
- 3 gab. lielo tomātu
- 1/2 glāzes kuskusa
- 40 g kazas siera
- 1 sauja zaļumu (dilles, pētersīļi, baziliks)
- 2 daiviņas ķiploka
- 1 ēd.k. olīveļļas
- 2-3 šķēlītes Halapenjo piparu
- 1/3 tēj. k. garšviela kumins
- sāls, pipari
Gatavošana:
- Uzbriedina kuskusa graudus, aplejot tos ar vārītu ūdeni tā, lai ūdens ne tikai pārsedz graudus, bet arī sniedzas 2cm virs tiem. Tos apsedz, līdz tie uzbriest.
- Noskalo tomātus, tiem nogriež virspusi un pārējo tomātu izgrebj ar tējkaroti.
- Izgrebto tomātu mīkstumu smalki sakapā.
- Sagriež ķiploku, halapenjo, kuminu un zaļumus.
- Kad kuskuss gatavs, to liek traukā un pievieno smalki sagrieztos tomātus un garšaugus, olīveļļu, sāli un piparus.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 grādiem.
- Kazas sieru liek tomātos pašā apakšā, virsū kārto kuskusa salātus.
- To liek cepties cepeškrāsnī 5 minūtes un pasniedz siltus.
Tik pat labi kuskusa vietā iederēsies arī bulgurs vai rīsi!
Recepte: ''Aikāgaršo''