Pildīti tomāti ar kuskusu

Šī ir radoša siltā uzkoda, kas būs tieši laikā veģetāriešiem un tomātmīļiem!

Aizstājot kuskusu, izmēģini likt rīsus vai bulguru!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aizstājot kuskusu, izmēģini likt rīsus vai bulguru!

Sastāvdaļas:

  • 3 gab. lielo tomātu
  • 1/2 glāzes kuskusa
  • 40 g kazas siera
  • 1 sauja zaļumu (dilles, pētersīļi, baziliks)
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • 2-3 šķēlītes Halapenjo piparu
  • 1/3 tēj. k. garšviela kumins
  • sāls, pipari

Gatavošana:

  • Uzbriedina kuskusa graudus, aplejot tos ar vārītu ūdeni tā, lai ūdens ne tikai pārsedz graudus, bet arī sniedzas 2cm virs tiem. Tos apsedz, līdz tie uzbriest.
  • Noskalo tomātus, tiem nogriež virspusi un pārējo tomātu izgrebj ar tējkaroti.
  • Izgrebto tomātu mīkstumu smalki sakapā.
  • Sagriež ķiploku, halapenjo, kuminu un zaļumus.
  • Kad kuskuss gatavs, to liek traukā un pievieno smalki sagrieztos tomātus un garšaugus, olīveļļu, sāli un piparus.
  • Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 grādiem.
  • Kazas sieru liek tomātos pašā apakšā, virsū kārto kuskusa salātus.
  • To liek cepties cepeškrāsnī 5 minūtes un pasniedz siltus.

Tik pat labi kuskusa vietā iederēsies arī bulgurs vai rīsi!

Reklāma
Reklāma

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas