Mācāmies gatavot rolādi ''Ogrīte''. Saimnieces recepte
Ideāla uzkoda lielākiem un īpašākiem svētkiem ir rolādes. To pagatavošana aizņem ne mazums laika, bet, ja vēlies tās pagatavot, tad ir vērts pacensties!
Sastāvdaļas:
Rolādei ''Ogrīte''
- 1kg maltā gaļa
- 150g siers
- 2 burkāni
- 100g saldais krējums
- ķimenes
- sāls, pipari
- ķiploki
- buljons rolāžu vārīšanai - buljonam: sīpoli, ķiploki, sāls, pipari, dažādi zaļumi
- veidošanai - pārtikas plēve un diegs
Gatavošana:
- Pirms sāk gatavot rolādi, katlā ielej ūdeni, saliek vajadzīgās sastāvdaļas buljonam un liek vārīties. Buljonam jābūt pikantam.
- Burkānus nomizo, sagriež smalkos kubiņos un apcep.
- Ķimenes apgrauzdē sausā pannā.
- Sieru sagriež kubiņos.
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, ķiplokus, apceptos burkānus un ķimenes.
- Masu sastrādā. Tad pievieno saldo krējumu un sieru.
- Vēlreiz sastrādā viendabīgu masu.
- Masu sadala uz pusēm. Izklāj pārtikas plēvi un vienu daļu masas liek virsū, ietin, veidojot desiņu.
- Ar rupju diegu aizsien ciet galu, metot cilpas, sasien rolādi. (attēlā redzamas diegu rieviņa)
- Kad rolādes satītas, tās liek vārošajā buljonā un vāra apmēram 30 minūtes.
- Ņem ārā no buljona, liek paplātē. Tām pa virsu liek lielu gaļas dēlīti un kādu smagumu slogam, piemēram, lielu akmeni vai ūdens bļodu.
- Kad rolādes ir atdzisušas, tās tin ārā no pārtikas plēvītes, sagriež šķēlītēs.
Tās var kārtot gaļas platēs aukstajam galdam.
Recepte: Agita Gabrāne