Siltie šašlika salāti

Šašliku cepšanas sezona sākusies! Ieskaties, kā pagatavot šašliku siltos salātus gardām pusdienām!

Izbaudi salātus un sajūti vasaru tuvojamies!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izbaudi salātus un sajūti vasaru tuvojamies!

Sastāvdaļas:

  1. 200g šašliks pēc izvēles
  2. kartupeļi - 200g
  3. zaļie zirnīši - 130g
  4. svaigs gurķis - 100g
  5. paipalu olas - 3 gab.
  6. turku zirņi - 60 g
  7. dilles - 2 saujas
  8. svaigās salātu lapas (pēc izvēles) - 1 sauja

Mērcei:

  1. olīveļļa - 30ml
  2. pilngraudu sinepes - 1 tējk.
  3. citrona sula - 1 tējk.
  4. medus - 1/2 tējk.
  5. čili - naža gals

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Sakarsē ogles un liek cepties šašliku, tikmēr nomizo un sagriež kartupeļus (vēlams, lai visas sastāvdaļas būtu apmēram vienāda lieluma gabaliņos).
  • Izvāra kartupeļus un vēl siltus sajauc ar sakapātām dillēm.
  • Paipalu olas vāra 2-3 minūtes verdošā ūdenī, nomizo un pārgriež uz pusēm.
  • Sagriež gurķus un pievieno salātiem.
  • Pieliek arī svaigus zaļos zirnīšus, novārītus vai konservētus turku zirņus un salātlapas.
  • Pagatavo mērci, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas.
  • Mērci iecilā salātos.
  • Kad šašliks gatavs, to var sagriezt smalkākos gabaliņos un pievieno salātiem.

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas