Siltie šašlika salāti
Šašliku cepšanas sezona sākusies! Ieskaties, kā pagatavot šašliku siltos salātus gardām pusdienām!
Sastāvdaļas:
- 200g šašliks pēc izvēles
- kartupeļi - 200g
- zaļie zirnīši - 130g
- svaigs gurķis - 100g
- paipalu olas - 3 gab.
- turku zirņi - 60 g
- dilles - 2 saujas
- svaigās salātu lapas (pēc izvēles) - 1 sauja
Mērcei:
- olīveļļa - 30ml
- pilngraudu sinepes - 1 tējk.
- citrona sula - 1 tējk.
- medus - 1/2 tējk.
- čili - naža gals
Gatavošana:
- Sakarsē ogles un liek cepties šašliku, tikmēr nomizo un sagriež kartupeļus (vēlams, lai visas sastāvdaļas būtu apmēram vienāda lieluma gabaliņos).
- Izvāra kartupeļus un vēl siltus sajauc ar sakapātām dillēm.
- Paipalu olas vāra 2-3 minūtes verdošā ūdenī, nomizo un pārgriež uz pusēm.
- Sagriež gurķus un pievieno salātiem.
- Pieliek arī svaigus zaļos zirnīšus, novārītus vai konservētus turku zirņus un salātlapas.
- Pagatavo mērci, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas.
- Mērci iecilā salātos.
- Kad šašliks gatavs, to var sagriezt smalkākos gabaliņos un pievieno salātiem.
Recepte: ''Aikāgaršo''