Atsvaidzini ēdienkarti ar salātiem no pirmajiem zaļumiem!
Ikdienā, gatavojot maltīti, bieži vien aizmirstam, ka viss sarežģītais nav tas pats veselīgākais un labākais, bet kaut kas vienkāršs var būt gan veselīgs, gan garšīgs! Kad siltumnīcā izauguši pirmie pavasara zaļumi, tad laiks ķerties pie veselīgu salātu gatavošanas!
Sastāvdaļas:
- salātlapas
- lociņi
- dilles
- svaigs gurķis
- baziliks
- sāls
- salātu kefīrs vai krējums
- ja siltumnīcā jau ir izauguši redīsi, arī tos var pievienot veselīgajiem salātiem
Gatavošana:
- Visas sastāvdaļas nomazgā.
- Kad ir izvēlēta vislabākā salātu bļoda, sāk plucināt salātlapas (jā - plucināt).
- Smalki sagriež lociņus un dilles.
- Saplucina baziliku.
- Sagriež gurķi pusripiņās.
- Pavisam nedaudz pievieno sāli un salātu kefīru.
- Salātus samaisa un pasniedz.
- Tos var ēst, piekožot rupjmaizes šķēli vai pasniedzot pie gaļas ēdieniem!
Recepte: Agita Gabrāne