Gatavojam turku kebabu!
Pavasaris ir īstais laiks jautram piknikam brīvā dabā, tikai noteikti skaties laika ziņās, kādi laikapstākļi prognozējami, jo pavasaris brīžiem ir neprognozējams! Pikniks būs izdevies, ja tajā būs lieliskas uzkodas, tāpēc izmēģini uztaisīt turku kebabu!
Sastāvdaļas:
- turku maize - 1 gab.
- šašliks - 800 g
- kalē salāti - 2 saujas
- sarkanais sīpols - 1 gab.
- zaļumi un diedzētas sēklas - 2 saujas
- tomāti - 2 gab.
- dārza gurķis - 1 gab.
Mērcei:
- grieķu jogurts - 200 g
- ķiploks - 2 daivas
- citrons - 1/2 gab.
- zaļumi - 1 sauja
Gatavošana:
- Uzkarsē ogles un uzgrillē šašliku.
- Jogurtu sajauc ar svaiga citrona sulu, rīvētu ķiploku un zaļumiem.
- Dārzeņus noskalo un sagriež ripiņās vai strēmelēs.
- Horizontāli pārgriež turku maizi, abas puses apsmērē ar mērci, pa virsu kārto salātus, zaļumus, dārzeņus, diedzējumus.
- Kad šašliks gatavs, to liek pa virsu salātiem.
- Uzliek otru pusi turku maizes un sagriež 4 - 6 gabalos.
- Katrā no gabaliem iesprauž iesmiņu, lai to būtu vieglāk pasniegt.
Recepte: ''Aikāgaršo''