Pākšaugu salāti ar olu
Ar enerģiju un vitamīniem bagāti pākšaugu salāti.
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
Porcija: 2 cilvēkiem
Nepieciešams:
Salāti
Dažāda veida vārītas pupiņas – 300 g
Saldā kukurūza – 100 g
Paprika – 1gab.
Olas – 2 gab.
Zaļumi pēc izvēles – saujiņa
Saldēti vai svaigi zaļie zirnīši – 100 g
Sarkanais sīpols – ½ gab.
Dažādu sēklu maisījums (linsēklas, saulespuķu sēklas, ķirbju sēklas) – 3 ēdamk.
Mērce
Olīveļļa – 3 ēdamk.
Citrons – 1gab.
Sāls – pēc izvēles
Pipari – pēc izvēles
Pagatavošana:
1. Noskalo papriku, sagriez kubiņos, pievieno vārītas pupiņas, saldo kukurūzu, zaļos zirnīšus, sēklu maisījumu;
2. Smalki sakapā zaļumus, sīpolu un pievieno salātiem;
3. Gatavo mērci – ņem atsevišķu trauku, izspied citrona sulu, pievieno olīveļļu, sāli, piparus, vienmērīgi samaisi, lai rastos mērces konsistence, mērci iemaisi salātos;
4. Vārošam ūdenim pievieno vienu ēdamkaroti etiķi un ar karoti iegriez ūdeni virpulī. Iesit tajā divas olas un vāri 1,5 minūti. Etiķis ūdenim jāpievieno, lai olas baltums savilktos ap dzeltenumu, citādi tas izplūdīs pa visu katlu;
5. Vārītās olas izņem no katliņa un pievieno salātiem.
Aikāgaršo padoms!
Olu vietā vari salātiem pievienot vistas fileju, jūras veltes vai svaigu mīksto sieru.