Siltie Saulgriežu salāti ar bulguru

Kā sākas gatavošanās latviešu gadskārtas svētkiem Jāņiem? Piekritīsiet, ka svētku gaidīšana sākas ar svinību vietas izvēli, kā arī kompāniju, kurā pavadīsiet svētkus. Bet kā izlemjam, kas tiks likts galdā? Vai tas ik gadu ir tradicionālais Jāņu siers, pīrāgi un alus? Piedāvājam šī gada svētku galdā likt netradicionālas, garšīgas, bet veselīgas Jāņu ēdienu receptes. Ēdieni ir īpaši piemēroti cukura diabēta pacientiem. Jāņu receptes cukura diabēta pacientiem izstrādāja uztura speciāliste Liene Sondore.
Varbūt Līgo vakaram šogad pagatavot ko netradicionālu, bet gardu un veselīgu? Pamēģini! Foto no atbilžu portāla par veselību www.MSDpacientiem.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Varbūt Līgo vakaram šogad pagatavot ko netradicionālu, bet gardu un veselīgu? Pamēģini! Foto no atbilžu portāla par veselību www.MSDpacientiem.lv

 

 ~ 4-5 porcijas. Sagatavošanas laiks – 30 min.

Vienā porcijā: OBV-6; T-12 ;OGĻH- 29; Kcal- 256; MV-2,4

 

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 baklažāns, 1 kabacis

1 cukini

~150- 200 g bulgura

1 sarkanais sīpols

1 sarkanā paprika

2-3 tomāti

1garais gurķis 

2 ķiploka daiviņas

1 buntīte pētersīļu

Reklāma
Reklāma

1 buntīte bazilika

zaļie lapu salāti

eļļa cepšanai

sāls, drupināti melnie pipari

Pasniegšanai – Fetas siers vai kazas siers, diedzētas sēkliņas, kaņepju izspaidas

 

Pagatavošanas gaita:

1. Baklažānu un kabaci noskalo un sagriež mazos gabaliņos. Ķiploka daiviņas notīra. Sakarsē pannā eļļu un apcep gan baklažānu gabaliņus. Pievieno ķiploku spiednē izspiestus ķiplokus un pacep ~5 min. Kad baklažāni ir apcepti tos pārliek bļodiņā un apcep kabaču gabaliņus. Cepšanas laikā uzkaisa nedaudz sāli un piparus. Cep 3-5 minūtes.

2. Papriku, gurķi, tomātus sagriež nelielos gabaliņos. Zaļumus smalki sakapā. Salātus saplucina. 

3. Bulguru vāra 7 minūtes kā norādīts instrukcijā uz iepakojuma.

4. Sīpolu notīra, sagriež mazos gabaliņos.

5. Visas sastāvdaļas viegli liek lielā bļodā un viegli sacilā.

6. Pāri liek fetas siera gabaliņus un pasniedz, pārkaisītus ar diedzētajiem graudiem vai asniem pēc izvēles.

 

Sastāvdaļas