Siltie Saulgriežu salāti ar bulguru
~ 4-5 porcijas. Sagatavošanas laiks – 30 min.
Vienā porcijā: OBV-6; T-12 ;OGĻH- 29; Kcal- 256; MV-2,4
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 baklažāns, 1 kabacis
1 cukini
~150- 200 g bulgura
1 sarkanais sīpols
1 sarkanā paprika
2-3 tomāti
1garais gurķis
2 ķiploka daiviņas
1 buntīte pētersīļu
1 buntīte bazilika
zaļie lapu salāti
eļļa cepšanai
sāls, drupināti melnie pipari
Pasniegšanai – Fetas siers vai kazas siers, diedzētas sēkliņas, kaņepju izspaidas
Pagatavošanas gaita:
1. Baklažānu un kabaci noskalo un sagriež mazos gabaliņos. Ķiploka daiviņas notīra. Sakarsē pannā eļļu un apcep gan baklažānu gabaliņus. Pievieno ķiploku spiednē izspiestus ķiplokus un pacep ~5 min. Kad baklažāni ir apcepti tos pārliek bļodiņā un apcep kabaču gabaliņus. Cepšanas laikā uzkaisa nedaudz sāli un piparus. Cep 3-5 minūtes.
2. Papriku, gurķi, tomātus sagriež nelielos gabaliņos. Zaļumus smalki sakapā. Salātus saplucina.
3. Bulguru vāra 7 minūtes kā norādīts instrukcijā uz iepakojuma.
4. Sīpolu notīra, sagriež mazos gabaliņos.
5. Visas sastāvdaļas viegli liek lielā bļodā un viegli sacilā.
6. Pāri liek fetas siera gabaliņus un pasniedz, pārkaisītus ar diedzētajiem graudiem vai asniem pēc izvēles.