Saldie zemeņu vai sāļie laša stienīši – ātri un gardi! FOTO pamācība

Dažreiz sanāk, ka pasākumi mūs pārsteidz nesagatavotas, vai arī vienkārši nav spēka šmorēt un gatavot sarežģītas uzkodas! Šeit vieglai, gardai un ļoti ātri, viegli pagatavojamai uzkodai recepte.

Gardi, ātri un vienkārši! Foto: Kristīne Bērziņa, speciāli mammamuntetiem.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gardi, ātri un vienkārši! Foto: Kristīne Bērziņa, speciāli mammamuntetiem.lv

Ja gatavosi sāļos lašu stienīšus, tev būs nepieciešams:

- žāvēts lasis;

- kārtainā mīkla;

- ola;

- siers.

 

Ja gatavosi saldos zemeņu stienīšus, tev būs nepieciešams:

- svaigas zemenes;

- iebiezinātais piens ar cukuru;

- kārtainā mīkla;

- ola.

 

Pagatavošana abos gadījumos ir pavisam vienkārša.

 

 

Saliekam kārtainās mīklas plāksnes un pārgriežam divās daļās.

 

Reklāma
Reklāma

Katram gabaliņam pa vidu saliekam lasi un sieru. Protams, sasdāvdaļas pats vari izvēlētiesm ja negaršo lasis – liec to, kas garšo.

 

Zemeņu stienīšu gadījumā būs jāizveido zemeļu biezenis. Sablenderē zemenes ar iebiezināto pienu tā, lai masa būtu bieza.

 

 

Turpinam darbu! Saspiežam mīklas abas puses kopā tā, lai nepaliek caurumi mīklā. 

 

Tad nedaudz ierullē stienīti tā, lai stienītis būtu ar rieviņām, un liekam cepeškrāsī. Cepam, kamēr brūni.

 

 


Liekam galdā!