Zaļie salāti ar Brī sieru, paipalu olām un gailenēm
Pagatavosim zaļos salātus ar Brī sieru un tikko lasītām, svaigām gailenēm. Tā kā gaileņu vēl tā pamazāk, bagātīgai mērcītei nepietiks, bet salātiem gan...
Sastāvdaļаѕ:
- Romiešu salātu galviņa
- Brī siers
- Paipalu olas - 6 gab.
- Gailenes
- Biešu lapiņаѕ
- Vistas ola
- Parmazāna siers
- Olīveļļa
- Anšovi
- Citrons
Gatavošana:
Noskalo salātu lapiņаѕ un jaunās biešu lapiņаѕ, noliek tās uz papīra dvieļa, lai apžūst. Tikmēr pagatavo mērci salātiem.
Olas dzeltenumu sakuļ, pamazām pievieno 3-4 ēdamkarotes olīveļļu, turpina visu maisīt. Izveidosies majonēzei līdzīga masa.
Pievieno klāt vienu аnšova gabaliņu, nedaudz sarīvēta Parmazāna siera un pāris ēdamkarotes citronu sulu, visu sablenderē. Anšovs piedos salātiem pikantumu un sāļumu, tāpēc sāli un piparus var arī nepievienot.
Gailenes apcep sviestā, beigās uzber šķipsniņu sāls.
Paipalu olas vāra 2 minūtes.
Romiešu salātus saplēš nelielos gabaliņos, pieliek klāt salātu mērci un visu samaisa.
Kārto salātus uz šķīvja, liek klāt paipalu olas, nelielos gabaliņos sagrieztu Brī sieru un apceptās gailenes.
Autors: Aigars Zaķītis, Labuapetiti.com