Veselīgie sarkano biešu čipsi
Kurš teicis, ka bietes izmanto tikai salātos un vārot zupu? Piedāvājam lielisku ideju uzkodu galdam - sarkano biešu čipsus - veselīgi un garšīgi.
Būs nepieciešams:
- 1 kg sarkano biešu
- 600 g cukura
- 2 l ūdens
Pagatavošana:
Katlā ielej ūdeni, ieber cukuru un uzvāra. Nomizotas bietes sagriež 3 mm plānās šķēlītēs, ieliek cukurūdenī un uz lēnas uguns karsē 4-5 minūtes. Tad bietes ar putu karoti izņem laukā, ieliek sietā un atstāj vismaz stundu, lai notek. Pēc tam biešu šķēlītes liek uz restītēm un žāvē cepeškrāsnī 70 C grādu temperatūrā tik ilgi, līdz čipsi kļūst cieti un iegūst spilgtu krāsu.
Recepte no Ivetas Galējas grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata" (izd.Zvaigzne ABC).