Konservētu pupiņu salāti - uzkoda vīriešu gaumē
Ja mēs sākam konservēt vasaras vidū un turpinām vēl rudenī, tad to tiešām varētu saukt par konservēšanas maratonu. Šoreiz konservējam pupiņu salātus - tie būs lieliska uzkoda pie dažādiem ēdieniem!
Sastāvdaļas:
- 1 kg pupiņu
- 1 kg burkānu
- 1 kg paprikas
- 1 kg sīpolu
- 1 kg tomātu
- glāze eļļas
- sāls, cukurs, etiķis pēc garšas
- pusglāze saspiestu ķiploku
Gatavošana:
- Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā.
- Izmērcētas pupiņas izvāra sālsūdenī.
- Burkānus sarīvē uz sakņu rīves.
- Papriku sagriež salmiņos.
- Sīpolus sagriež pusripiņās.
- Tomātus samaļ.
- Burkānus, papriku un sīpolus eļļā apcep.
- Samaltos tomātus lej katlā, uzvāra, pievieno apceptos dārzeņus un izvārītās pupiņas.
- Tad pievieno sāli un cukuru.
- Visu sautē apmēram 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
- Salātu gatavības beigās pievieno etiķi un ķiplokus.
- Tos kārtīgi izmaisa, uzvāra un pilda burkās, kuras aizvāko.
Recepte: Agita Gabrāne