Pastas salāti grieķu gaumē
Kas notiek, ja vienā šķīvī savieno tik populāros grieķu salātus ar pilngraudu pastu? Izrādās, tā ir lieliska kombinācija, jo ir sātīgāka par salātiem un veselīgāka par pastu krējuma mērcē. Piemērota lielam cilvēku skaitam (piemēram, ballītēm).
Sastāvdaļas
300g „Dobeles dzirnavnieka” fusilli pilngraudu pastas
sāls pēc garšas
200g ķirštomātiņu
viens garais gurķis vai 3 īsie lauka gurķi
1 sarkanais sīpols
200g fetas siera
200g olīvu
Salātu mērce
2 ēdamk. sarkanvīna etiķa
2 ēdamk. extra virgin olīveļļas
1 ēdamk. citronu sulas
1 tējk. medus vai agaves sīrupa
Gatavošana
Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ieber fusilli ūdenī un vāra 6 minūtes al dente vai 8 minūtes līdz pilnas gatavības pastai. Caurdurī nokāš lieko ūdeni un fusilli atdzesē.
Pagatavo mērci, kopā sajaucot visas tās sastāvdaļas. Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm. Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās. Gatavo salātus, kopā lielā bļodā sajaucottomātiņus, gurķu un sīpolu šķēlītes. Iemaisa olīvas. Pārlej ar mērci un samaisa.
Kārto uz šķīvjiem vai pārliek servējamajā bļodā, pārkaisa ar fetas sieru.
Iesaka kulinārijas bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena