Krāsnī cepta laša salāti - pēcsvētku un pirmssvētku vieglā maltīte
Kā jau esam novērojuši, pēc Ziemassvētkiem aktuāla tēma ir ''uzēstie'' liekie kilogrami, kā noraizējušās dāmas mēdz runāt. Kā nu ne, ja Ziemassvētkos ir jāpaspēj nogaršot veseli deviņi ēdieni? Tāpēc ne visiem pēc svētkiem vairs kārojas kaut kas sātīgs, taču vieglie laša salāti būs īstajā laikā!
Sastāvdaļas:
Lasim:
- 600 g laša filejas
- 2 ēdamk. sinepju sēklu
- 1 ēdamk. medus
- apelsīns
- 1 tējk. sāls
- 2 cm ingvera
Salātiem:
- 100 g spinātu
- 3 gab. burkānu
- 3 gab. apelsīnu
- 1 gab. baltā redīsa
- Extra virgin olīveļļa 3-4 ēdamk.
- 1 tējk. medus
- 1 tējk. franču sinepju
Gatavošana:
Laša fileju liek uz pannas ar ādu uz leju. Tam pa virsu lej medu, kas sajaukts ar apelsīnu sulu un rīvētu ingveru. Pārkaisa ar sāli un sinepju sēklām. Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 grādu temperatūrai un liek cepties laša fileju 15-18 minūtes.
Tad nomizo burkānus un redīsu, noskalo spinātus un tos liek traukā, kur pa virsu jauc strēmelītes sagrieztus, rīvētus burkānus ar redīsiem.
Apelsīniem izgriež filejas un tās pievieno salātiem. No sulas, kas veidojusies, filējot apelsīnus, gatavo mērci, pievienojot olīveļļu, medu un sinepes.
Īsi pirms pasniegšanas salātus apslaka ar mērci.
Recepte: ''Aikāgaršo''