Vienkāršie biešu salāti jeb nevinegrets
Šos salātos jokojoties esam iesaukuši par ''nevinegretu''. Tos vēl arī sauc par ''Rūjienas salātiem'', taču ko nu daudz par nosaukumiem, ķeramies pie receptes!
Sastāvdaļas:
- vārītas bietes
- zaļie zirnīši
- marinēti gurķi
- majonēze vai krējums
- sāls, pipari
Gatavošana:
Sākumā novāra bietes, tās nomizo un sagriež kubiņos. Tām pievieno kubiņos sagrieztus marinētos gurķus un konservētus zaļos zirnīšus. Tam visam klāt pievieno majonēzi vai krējumu - kā nu pašam labāk iet pie sirds. Tos izgaršo un pievieno sāli, piparus.
Šādi salātiņi ļoti labi garšos kopā ar gaļas ēdieniem.
Recepte: Agita Gabrāne