Pikantie foreles salāti austrumu gaumē
Šad tad, kad apnīk ēdiena maigā, parastā garša un sagribās kaut ko pikantāku - ķeries klāt forelei un pagatavo pikantus foreles salātus!
Šajos salātos foreles vietā var izmantot arī, piemēram, lasi vai jebkuru baltās zivs fileju.
Sastāvdaļas:
- Varavīksnes foreles fileja - 300g
- Šalotes sīpoli - 3 gab.
- burkāni 2 gab
- laims - 2-3 gab.
- gurķis 1/2 gab.
- kinza - 1 sauja
- olīveļļa ar čili - 100 ml
- ķiploks - 2 daiviņas
- malti Kajēnas pipari - pēc garšas
- cukurs 1/2 tējk.
- sāls - 1/4 tējk.
Gatavošana:
- Notīra dārzeņus un sagriež strēmelītēs.
- Foreles fileju sagriež strēmelēs, pievieno sakapātu kinzu un ķiploku.
- Tad pieliek laima sulu, cukuru un sāli.
- Pannā sakarsē eļļu.
- Lai salāti būtu pikantāki, eļļai pieber Kajēnas piparus (ņemot vērā to, ka šie pipari ir gana asi, ar to daudzumu nevajadzētu pārspīlēt).
- Eļļu lej caur sietu virsū salātiem un iecilā tajos.
- Salātus apklāj ar foliju vai plēvi un atstāj tos ievilkties aptuveni 10 minūtes.
Recepte: ''Aikāgaršo''