Pikantie foreles salāti austrumu gaumē

Šad tad, kad apnīk ēdiena maigā, parastā garša un sagribās kaut ko pikantāku - ķeries klāt forelei un pagatavo pikantus foreles salātus!

Šajos salātos foreles vietā var izmantot arī, piemēram, lasi vai jebkuru baltās zivs fileju.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šajos salātos foreles vietā var izmantot arī, piemēram, lasi vai jebkuru baltās zivs fileju.

Šajos salātos foreles vietā var izmantot arī, piemēram, lasi vai jebkuru baltās zivs fileju.

Sastāvdaļas:

  1. Varavīksnes foreles fileja - 300g
  2. Šalotes sīpoli - 3 gab.
  3. burkāni 2 gab
  4. laims - 2-3 gab.
  5. gurķis 1/2 gab.
  6. kinza - 1 sauja
  7. olīveļļa ar čili - 100 ml
  8. ķiploks - 2 daiviņas
  9. malti Kajēnas pipari - pēc garšas
  10. cukurs 1/2 tējk.
  11. sāls - 1/4 tējk.

Gatavošana:

  • Notīra dārzeņus un sagriež strēmelītēs.
  • Foreles fileju sagriež strēmelēs, pievieno sakapātu kinzu un ķiploku.
  • Tad pieliek laima sulu, cukuru un sāli.
  • Pannā sakarsē eļļu.
  • Lai salāti būtu pikantāki, eļļai pieber Kajēnas piparus (ņemot vērā to, ka šie pipari ir gana asi, ar to daudzumu nevajadzētu pārspīlēt).
  • Eļļu lej caur sietu virsū salātiem un iecilā tajos.
  • Salātus apklāj ar foliju vai plēvi un atstāj tos ievilkties aptuveni 10 minūtes.
Reklāma
Reklāma

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas