Uzkoda - kesediljas ar baltajām pupiņām un šķiņķi
No gardajām meksikāņu kesediljām var iznākt nudien lieliska uzkoda!
Sastāvdaļas:
- tortiljas - 1 pac.
- konservētas baltās pupiņas - 1 burciņa
- Holandes siers - 200g
- kūpināts šķiņķis - 150g
- ķiršu tomāti - 100g
- saulē kaltēti tomāti - 8 šķēles
- vārīta kukurūza - 2gab.
- laims - 1 gab.
Gatavošana:
- Tomātiņus noskalo un pārgriež uz pusēm.
- Noskalo baltās pupiņas un nosusina, sarīvē sieru.
- Kūpināto šķiņķi un saulē kaltētos tomātus sagriež strēmelītēs.
- Attīra kukurūzu.
- Visas sastāvdaļas sadala piecās daļās.
- Pildījumu klāj uz tortiljas līdz pusei un otru pusi pārloka pāri.
- Sakarsē grilpannu, un tortiljas cep no abām pusēm aptuveni minūti.
- Tās sagriež mazākos gabalos, pārlej ar laima sulu un pasniedz siltas.
Recepte: ''Aikāgaršo''