Suši ar mazsālītu lasi, spinātiem un ikriem

Nedēļas nogalē palutini sevi un mīļos, gatavojot suši. 

Pildījumu vari komplektēt pēc sirds patikas!

FOTO: Shutterstock.com

Pildījumu vari komplektēt pēc sirds patikas!

Vajadzēs:
500 g suši rīsu
1 l ūdens
3 ēdamkarotes rīsu etiķa
2 tējkarotes cukura
0,5 tējkarotes sāls
10 suši nori lapas

Pildījumam:
150 g mazsālīta laša
sauja mazu spinātu
lapiņu

150 g ikru
bambusa paklājiņš suši
tīšanai


Pasniegšanai:
vasabi pasta
marinēts ingvers
Sushi & Sashimi sojas
mērce
koka irbulīši


Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek katlā.
Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu, uzliek vāku un vāra, līdz rīsi ir uzsūkuši visu ūdeni. Rīsus var vārīt speciālā rīsu vārāmajā katlā. Vārīšanās laikā uzmana, lai rīsi nepiedegtu!
Rīsus atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā bļodiņā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli. Visu samaisa un iemaisa rīsos.
Nori lapai nogriež 1,5 strēmeli. Novieto nori lapu uz bambusa paklājiņa ar spīdīgo pusi uz leju. Bambusa paklājiņu ieteicams apklāt ar pārtikas plēvi, lai būtu vieglāk sarullēt.
Samitrina pirkstus ūdenī un vienmērīgi uzklāj suši rīsus 0,5 cm biezā kārtā. ~ 2 cm no lapas augšējās malas atstāj neapklātu ar rīsiem.
Sagatavo pildījumu – lasi sagriež plānās strēmelītēs, spinātu lapiņas noskalo un nosusina.
Lapas apakšējā malā novieto spinātu lapiņas un tām pa vidu liek laša strēmelītes. Spinātu lapiņas noloka pāri lasim, pieliek klāt ikrus.
Sāk rullēt suši. Rokām ir jābūt sausām. Ar īkšķiem ceļ paklājiņu uz augšu un, pieturot pildījumu ar rādītājpirkstiem, rullē virzienā no sevis, cenšoties tuvāko nori lapas malu pārlikt pāri suši pildījuma vietai.
Ar paklājiņa palīdzību un rādītājpirkstiem nolīdzina suši virsu, iegūstot kantainu formu. Ja vēlas apaļu formu, tad ar rādītājpirkstiem neuzspiež.
Ar ļoti asu nazi sagriež suši sešās vai astoņās vienādās daļās. Suši galiņus noliek malā.

Suši kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar dabiski raudzētu sojas mērci, vasabi pastu un marinētu ingveru.

Reklāma
Reklāma

 

 

 

Sastāvdaļas