Suši ar mazsālītu lasi, spinātiem un ikriem
Nedēļas nogalē palutini sevi un mīļos, gatavojot suši.
Vajadzēs:
500 g suši rīsu
1 l ūdens
3 ēdamkarotes rīsu etiķa
2 tējkarotes cukura
0,5 tējkarotes sāls
10 suši nori lapas
Pildījumam:
150 g mazsālīta laša
sauja mazu spinātu
lapiņu
150 g ikru
bambusa paklājiņš suši
tīšanai
Pasniegšanai:
vasabi pasta
marinēts ingvers
Sushi & Sashimi sojas
mērce
koka irbulīši
Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri
aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek
katlā.
Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties,
samazina liesmu, uzliek vāku un vāra, līdz rīsi ir uzsūkuši visu
ūdeni. Rīsus var vārīt speciālā rīsu vārāmajā katlā. Vārīšanās
laikā uzmana, lai rīsi nepiedegtu!
Rīsus atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā bļodiņā sajauc
rīsu etiķi, cukuru un sāli. Visu samaisa un iemaisa rīsos.
Nori lapai nogriež 1,5 strēmeli. Novieto nori lapu uz bambusa
paklājiņa ar spīdīgo pusi uz leju. Bambusa paklājiņu ieteicams
apklāt ar pārtikas plēvi, lai būtu vieglāk sarullēt.
Samitrina pirkstus ūdenī un vienmērīgi uzklāj suši rīsus 0,5 cm
biezā kārtā. ~ 2 cm no lapas augšējās malas atstāj neapklātu ar
rīsiem.
Sagatavo pildījumu – lasi sagriež plānās strēmelītēs, spinātu
lapiņas noskalo un nosusina.
Lapas apakšējā malā novieto spinātu lapiņas un tām pa vidu liek
laša strēmelītes. Spinātu lapiņas noloka pāri lasim, pieliek klāt
ikrus.
Sāk rullēt suši. Rokām ir jābūt sausām. Ar īkšķiem ceļ paklājiņu uz
augšu un, pieturot pildījumu ar rādītājpirkstiem, rullē virzienā no
sevis, cenšoties tuvāko nori lapas malu pārlikt pāri suši pildījuma
vietai.
Ar paklājiņa palīdzību un rādītājpirkstiem nolīdzina suši virsu,
iegūstot kantainu formu. Ja vēlas apaļu formu, tad ar
rādītājpirkstiem neuzspiež.
Ar ļoti asu nazi sagriež suši sešās vai astoņās vienādās daļās.
Suši galiņus noliek malā.
Suši kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar dabiski raudzētu sojas mērci, vasabi pastu un marinētu ingveru.