Piknikam vai vieglā pusdienu uzkoda - vistas krūtiņa "papiloti"
Šādi pagatavota uzkoda ir gan apēdama pusdienās, gan ērti paņemama līdzi nelielā pavasara piknikā.
Recepte 4 personām.
Sastāvdaļas:
4 svaigas vistas krūtiņas
8 gab. pavasara burkāni
8 šķēles pavasara cukini
4 gab. ķiršu tomāti
50g spināti
150ml baltvīns
4 timiāna zariņi
4 pētersīļa zariņi
2 ēd.k. sviests
4 pergamenta loksnes (40x40cm)
Pagatavošana:
No pergamenta izgatavo trīsstūrveida aploksnes. Tajās liek iekšā
nomazgātus un sagrieztus dārzeņus, svaigu vistas krūtiņu, sviestu
un garšaugus, pārlej visu ar baltvīnu. Aizloka pergamenta aploksni
un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 25
minūtes. Servē pergamenta aploksnē, nogriežot tai vienu malu.