Cūkgaļas veltnīši jeb mazās rolādītes svētku uzkodām

Vieni svētki garām, citi jau nāk, tāpēc jau laikus var piemeklēt gardas uzkodu receptes! Kā tad iztikt bez mielošanās svētku laikā?

Apskati šo uzkodu, vai nav gardi?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Apskati šo uzkodu, vai nav gardi?

Sastāvdaļas:

  1. cūkgaļas karbonāde
  2. žāvēts speķis
  3. siers
  4. milti
  5. olas
  6. sāls, pipari
  7. linsēklas un/vai tumšās sezama sēkliņas
  8. eļļa cepšanai

Gatavošana:

  • Sāk ar cūkgaļas karbonādes sagriešanu - to sagriež šķēlītēs un izklapē.
  • Sagrieztās šķēlītes pārkaisa ar sāli un pipariem.
  • Uz katras šķēlītes liek ~divas žāvēta speķa strēmelītes un strēmelīti siera.
  • Katru šķēlīti satin veltnītī, tās panē miltos, tad olā un beigās - linsēklās vai sezama sēkliņās.
  • Tad veltnīšus cep sakarsētā eļļā gatavus.
  • Kad veltnīši ir izcepušies un atdzisuši, tos pārgriež slīpi uz pusēm un kārto traukā aukstajam galdam.

Kā arī: šādus veltnīšus var ēst arī siltajā ēdienā kopā ar kartupeļiem un gardiem dārzeņu salātiem!

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas