Cūkgaļas veltnīši jeb mazās rolādītes svētku uzkodām
Vieni svētki garām, citi jau nāk, tāpēc jau laikus var piemeklēt gardas uzkodu receptes! Kā tad iztikt bez mielošanās svētku laikā?
Sastāvdaļas:
- cūkgaļas karbonāde
- žāvēts speķis
- siers
- milti
- olas
- sāls, pipari
- linsēklas un/vai tumšās sezama sēkliņas
- eļļa cepšanai
Gatavošana:
- Sāk ar cūkgaļas karbonādes sagriešanu - to sagriež šķēlītēs un izklapē.
- Sagrieztās šķēlītes pārkaisa ar sāli un pipariem.
- Uz katras šķēlītes liek ~divas žāvēta speķa strēmelītes un strēmelīti siera.
- Katru šķēlīti satin veltnītī, tās panē miltos, tad olā un beigās - linsēklās vai sezama sēkliņās.
- Tad veltnīšus cep sakarsētā eļļā gatavus.
- Kad veltnīši ir izcepušies un atdzisuši, tos pārgriež slīpi uz pusēm un kārto traukā aukstajam galdam.
Kā arī: šādus veltnīšus var ēst arī siltajā ēdienā kopā ar kartupeļiem un gardiem dārzeņu salātiem!
Recepte: Agita Gabrāne