Marinēta vistas fileja ar sezama sēkliņām - siltā laikā izmēģini cepšanu uz grila!

Ja vien kāds nav cūkgaļas veltnīšu piekritējs, tad šī uzkoda būs piemērota vistas gaļas cienītājiem! Šī vistas uzkoda ir viegli pagatavojama, kā arī ļoti garda! Mmmmmm

Uzkodas iederēsies jebkurā pasākumā vai mājas ballītē, neaizmirsīsim par tām!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzkodas iederēsies jebkurā pasākumā vai mājas ballītē, neaizmirsīsim par tām!

Sastāvdaļas:

  1. 2 vistas filejas
  2. 1/2 citrons
  3. sāls
  4. sezama sēkliņas
  5. 1 ola
  6. timiāns
  7. milti
  8. eļļa cepšanai
     

Gatavošana:

  • Vistas fileju sagriež strēmelītēs, pārkaisa ar sāli.
  • Tad tai uzspiež citrona sulu, pārkaisa ar sadrupinātu timiānu.
  • Visu kārtīgi apmaisa un pāris stundiņas ļauj iemarinēties.
  • Vienā bļodiņā ieber miltus, otrā - sezama sēkliņas, trešajā saklapē olu.
  • Iemarinēto vistas fileju apvārta miltos, tad olā un beigās apvārta sezama sēkliņās (vai arī tumšajās sezama sēkliņās, var apvārtīt arī saulespuķu sēklās).
  • Tad šīs strēmelītes cep sakarsētā eļļā gaiši brūnas.

Agitas pavasarīgais ieteikums: Tākā laiks aiz loga sāk iesilt, tad šādas marinētās vistas filejiņas var cept arī uz grila, taču bez sēkliņām, jo tās var apdegt.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas