Cūkgaļas mēle želejā - sātīgs sāļais našķis
Kas nu kuram tīk labāk - sāļš vai salds našķis, to nu izlems pats. Šī recepte būs vairāk piemērota sāļo našķu cienītājiem!
Sastāvdaļas:
- cūkgaļas mēle
- buljons
- želatīns
- dārzeņi dekorēšanai
- sāls, pipari un zaļumi
Gatavošana:
- Cūkgaļas mēli izvāra mīkstu un tai noņem miziņu.
- To sagriež plānās šķēlītēs un kārto veidnītēs, kurām apakšā ir rotājums - izvārīta, izgriezta burkāna šķēlīte un pētersīļa lapiņa.
- Izvāra buljonu, tam pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu.
- Buljonu pārlej sakārtotajai mēlītei un liek ledusskapī sastingt.
- Kad mēlīte sastingusi, to kārto uz šķīvja un dekorē ar zaļumiem.
Recepte: Agita Gabrāne