Mini sendviča uzkoda un ātrā marinādīte cūkgaļai
Vasara - pikniku un uzkodu laiks. Gatavojam nākamo uzkodu pilnvērtīgam piknikam vai barbekjū ballītei!
Sastāvdaļas:
- 10 mini graudu bulciņas
- cūkgaļas fileja (sāls, pipari, ķiploks, nedaudz etiķis un ūdens - marinādei)
- salātlapas
- tomāti
- siers
- majonēze
- ola
- rīvmaize
Gatavošana:
- Cūkgaļas fileju sagriež plānās šķēlītēs, pārkaisa ar sāli un pipariem.
- Uzspiež nomizotu ķiploku, pievieno nedaudz etiķi.
- Visas sastāvdaļas samaisa un liek gaļu marinēties uz apmēram trim stundām.
- Kad gaļa iemarinējusies, to viegli izklapē ar gaļas āmuriņu.
- Apvārta olā un rīvmaizē - cep gatavu.
- Mazās bulciņas iegriež līdz pusītei, iespiež nedaudz majonēzi.
- Tad ieliek salātlapu, izcepto gaļas šķēlīti, šķēlīti tomāta un šķēlīti siera.
- Visas bulciņas ieliek uz pāris minūtēm cepeškrāsnī, līdz siers ir pakusis.
- Bulciņas ņem ārā no cepeškrāsns un pasniedz karstas - pazudīs vienā mirklī!
Recepte: Agita Gabrāne