Atsvaidzinošs gardums - vasaras laša salāti Džemija Olivera gaumē

 

Ja gribi nobaudīt garšīgas un vieglas pusdienas, aicinām izmēģināt pavārmākslas virtuoza Džeimija Olivera vasaras laša salātu recepti. Patīkami atsvaidzinošs un sātīgs ēdiens.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

  • 800 g neliela izmēra jauno kartupeļu
  • Jūras sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 200 ml dabīgā bezpiedevu jogurta
  • 1 citrona sula un miziņa
  • Olīveļļa
  • Puse nomizota vidēja izmēra gurķa
  • 1 neliels fenheļa stublājs
  • 1 neliels svaiga bazilika saišķītis
  • 400 g augstas kvalitātes kūpināta laša
     

Pagatavošana
Notīri kartupeļus, pēc tam lielākos no tiem sagriez uz pusēm, mazākos atstāj veselus. Katlā ielej ūdeni un pievieno sāli. Kartupeļus vāri uz mērenas uguns. Kad ūdens sasniedzis vārīšanās temperatūru, turpini vārīt kartupeļus uz lēnas uguns aptuveni 15 minūtes līdz tie ir mīksti.
 

Kamēr tupeņi vārās, ķeries klāt mērces pagatavošanai. Sajauc kopā jogurtu ar citrona sulu un miziņu, pievieno palielu šķipsniņu sāls, maltos piparus un pielej olīveļļu. Labi nosusini uzvārītos kartupeļus, ieliec tos bļodā un uzreiz pievieno tiem nedaudz sāls un piparu.

Apslaki kartupeļus ar nelielu daudzumu olīveļļas un atstāj 5 minūtes, lai ievelkas. Garšvielas un olīveļļu noteikti pievieno kartupeļiem, kamēr tie karsti, jo tā tie labāk absorbē garšas. Pēc tam kartupeļiem klāt piemaisi lielāko daļu pagatavotās mērces. Atstāj kartupeļus atdzist.
 

Reklāma
Reklāma

Gareniski sagriez gurķi uz pusēm, izņem sēklas un sagriez to puscentimetru plānās šķēlēs. Rupji sakapā fenheli. Pievieno gurķi, fenheli un bazilika lapas kartupeļiem un visu kārtīgi samaisi. Sadali salātus četrās porcijās un katrai pievieno strēmelēs sagrieztu lasi. Pārlej ar nelielu daudzumu olīveļļas. Lai labi garšo!

 

Sastāvdaļas