Konservējam dārzeņu-griķu lečo ziemai!
Šādus salātiņus ziemā var ēst kā aukstus, tā karstus (uzsildot) pie gaļas ēdieniem vai pievienot jebkur, kur tie garšos lieliski!
Sastāvdaļas:
- 1 kg burkānu
- 1 kg sīpolu
- 1 kg paprikas
- 3 kg tomātu
- 100 g cukura
- 2 ēd.k. sāls
- 300 g eļļas
- 500 g griķu
- 100 ml 9% etiķa
Gatavošana:
- Burkānus nomizo,sarīvē un apcep.
- Sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos un apcep.
- Papriku sagriež salmiņos un arī viegli apcep.
- Tomātus samaļ, griķus izvāra.
- Visus sagatavotos dārzeņus saliek vienā katlā un vāra.
- Pievieno nepieciešamās garšvielas, izņemot etiķi - to pievieno gatavības beigās.
- Kad dārzeņi ir mīksti, katlā ber izvārītos griķus.
- Pievieno arī etiķi un pavāra vēl apmēram 5 minūtes.
- Dārzeņu - griķu lečo karstu pilda burkās un aizvāko. Atdzisušu nogādā vēsumā.
Recepte: Agita Gabrāne