Konservējam dārzeņu-griķu lečo ziemai!

Šādus salātiņus ziemā var ēst kā aukstus, tā karstus (uzsildot) pie gaļas ēdieniem vai pievienot jebkur, kur tie garšos lieliski!
 

Ideāla alternatīva gadījumos, kad nogurums pēc garas darba dienas gūst virsroku un lielā šmorēšana izpaliek.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ideāla alternatīva gadījumos, kad nogurums pēc garas darba dienas gūst virsroku un lielā šmorēšana izpaliek.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg burkānu
  • 1 kg sīpolu
  • 1 kg paprikas
  • 3 kg tomātu
  • 100 g cukura
  • 2 ēd.k. sāls
  • 300 g eļļas
  • 500 g griķu
  • 100 ml 9% etiķa

Gatavošana:

  • Burkānus nomizo,sarīvē un apcep.
  • Sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos un apcep.
  • Papriku sagriež salmiņos un arī viegli apcep.
  • Tomātus samaļ, griķus izvāra.
  • Visus sagatavotos dārzeņus saliek vienā katlā un vāra.
  • Pievieno nepieciešamās garšvielas, izņemot etiķi - to pievieno gatavības beigās.
  • Kad dārzeņi ir mīksti, katlā ber izvārītos griķus.
  • Pievieno arī etiķi un pavāra vēl apmēram 5 minūtes.
  • Dārzeņu - griķu lečo karstu pilda burkās un aizvāko. Atdzisušu nogādā vēsumā.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas