Žāvēti āboli - kārums ziemai!
Vai nezini, kā uzglabāt ābolus ziemai? Uztraucies, ka tie sabojāsies? Sažāvē tos un ziemā varēsi tos baudīt un ēst neveselīgo saldumu vietā.
Vai nezini, kā uzglabāt ābolus ziemai? Uztraucies, ka tie sabojāsies? Sažāvē tos un ziemā varēsi tos baudīt un ēst neveselīgo saldumu vietā. Nomizo gardos rudens ābolus un sagriez tos plānās šķēlītēs, atdalot no serdēm. Cepeškrāsns pannā ieklāj cepamo papīru un vienā kārtā savieto ābolu šķēlītes. Žāvē tos ne vairāk kā 50 grādos un, ja ir iespēja, izmanto ventilatora funkciju un krāsns durtiņas turi nedaudz atvērtas, lai mitrums ātrāk izgarotu.
Vislabākā žāvēšana ir uz malkas krāsniņas, lēnām un nesteidzīgi, bet gardi kārumi būs gatavi arī elektriskajās cepeškrāsnīs.