Skumbrijas salāti
Ticējums vēsta, ka Vecgada vakarā jāed kāds zivju ēdiens, lai Jaunajā gadā maciņā turētos nauda.. nepalaid garām izdevību..labi paēst!
Sastāvdaļas:
- 3 vārīti kartupeļi
- 1 sīpols
- neliels, svaigs gurķis
- auksti kūpināta skumbrija
- 2 olas
- mazā bundžiņa zaļo zirnīšu
- majonēze
- sāls, pipari
- lociņi
Gatavošana:
- Kartupeļus nomizo un sagriež salmiņos.
- Sīpolu nomizo un smalki sasmalcina.
- Svaigo gurķi nomizo un sagriež salmiņos.
- Olas nomizo un arī sagriež salmiņos.
- Kārto salātus: glāzes dibenā spiež majonēzi, liek kārtu kartupeļu, pa virsu sasmalcinātus sīpolus.
- Tad atkal uzspiež nedaudz majonēzi un nākamo kārto nelielos gabaliņos sagrieztu skumbriju.
- Nākošajā kārtā liek sagrieztos gurķu gabaliņus, zaļos zirnīšus - pārlej ar majonēzi.
- Salātus pārkaisa ar sasmalcinātu olu un lociņiem.
Recepte: Agita Gabrāne