Neparasti: zaļo griķu, sarkano biešu un siera salāti
Salātos ir saliktie ogļhidrāti un olbaltumvielas ar zemu tauku saturu. Derēs gan pusdienām, gan vakariņām. Viegli pamatot, ja lieto jau novārītas bietes un gatavu salātu lapiņu maisījumu. Trikata Holandes Light siers salātiem gan piešķir sāļu noti, gan gan nodrošina sātu.
Izejvielas (2 personām):
150g zaļo griķu
šķipsniņa jūras sāls
300ml auksta ūdens
2 vārītas bietes, sagrieztas biezās šķēlēs
4 lielas salātu lapas vai sauja jauktu salātu lapiņu
puse saldā sīpola, nomizots un sagriezts plānās šķēlītēs
50g ķirbju sēklu
sarkano redīsu dīgsti
125g Trikata Holandes Light siera, sagriezts kubiņos
Salātu mērcei:
1 ēdamk. pirmā spieduma olīveļļas
2 ēdamk. citrona sulas
1 tējk. kļavu sīrupa vai medus
1 ķiploka daiviņa, nomizota un izspiesta caur ķiploku spiedi
Gatavošana:
1. Zaļos griķus noskalo zem tekoša ūdens. Pievieno ūdeni, šķipsniņu
sāls un vāri, līdz griķi mīksti. Gatavus vēlreiz noskalo zem tekoša
ūdens.
2. Mērces sastāvdaļas liec mazā bļodiņā un samaisi kopā.
3. Salātu sastāvdaļas liec lielā bļodā, pārlej ar mērci un samaisa.
Pasniedz.
Recepšu autore: Linda Tellgrēna, bloga Lindas Virtuve autore