Vakariņas bērnam 10 minūtēs: ķiploku eļļā sautēti mazie burkāniņi ar pašmāju humusu
Atnākot mājās no darba, bieži vien vēl pat nav bijusi iespēja pārģērbties, kad bērns jau nepacietīgi prasa: ”Kas būs vakariņās?” Lai šādos brīžos nebūtu lieki jāsatraucas, Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis dalās ar savu pieredzi ēdienu gatavošanā bērniem un iesaka ēdienu, ko vecāki ļoti ātri var pagatavot paši vai pat kopā ar bērnu.
Sastāvdaļas:
Mazie burkāniņi - 2 paciņas.
Olīveļļa – 2-3 ēdamk.
Ķiploks - 2 daivas
Rozmarīns – 1 zariņš
Humusam:
Turku jeb auna zirņi – 400 g
Zemesriekstu sviests - 2 ēdamk.
Olīveļļa – 2 ēdamk.
Citrona sula – 1-2 ēdamk.
Sāls - pēc garšas
Pagatavošana:
Sakarsētā pannā pievieno eļļu ar rozmarīna zariņu saspiestām ķiploka daivām ar visu mizu. Samazina karstumu, lai eļļa sautētos, nevis degtu. Liek burkāniņus un sautē. Uzliek pannai vāku, bet laiku pa laikam pakrata pannu, lai apmaisītu burkānus. Ja burkāniņi ir mazi un tievi, tie būs gatavi 5 minūtēs. Tikmēr liek visas humusa sastāvdaļas blenderī un samaļ humusu. Burkāniņus liek uz papīra salvetes, lai netecētu liekā eļļa, pārkaisa tos ar sāli un pasniedz ar humusu.