Rīsu nūdeles ar cukini zemesriekstu - siera mērcē
Ir vērts izmēģināt kaut ko jaunu!
Divām porcijām vajadzīgs:
rīsu nūdeles
2 ēd.k. 100% zemesriekstu sviests
TRIKATA Reserve cietais siers
sauja zaļie zirnīši
1 mazs cukini
1 ēd.k. eļļa
Sauja grauzdēti zemesrieksti un pētersīļi dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Nūdeles novāri pēc norādījumiem uz iepakojuma, tikai nenolej nost visu nūdeļu šķidrumu, tas noderēs mērcei.
2. Ar žuljēna vai mizojamo nazīti sagriež svaigu cukini nūdelēs.
3. Pannā uz mazas uguns ielej nedaudz eļļu un kausē zemesriekstu sviestu (ja zemesriekstu sviests ir diezgan eļļains, tad eļļu neliec). Intensīvi maisot, pievieno nūdeles un nūdeļu šķidrumu.
4. Tad pierīvē sieru un atkal visu maisi, līdz siers izkusis. Nogriez uguni un iemaisi cukini un zirnīšus.
5. Liec šķīvī un pārkaisi ar sadrupinātiem zemesriekstiem un pētersīļiem. Pasniedz kā pamata ēdienu vai kā piedevu viegliem gaļas vai zivju ēdieniem.
Recepšu autores: Monika un Justīne, bloga Divi10.com autores
Foto: Divi10.com