Vasarīgie salāti ar zemenēm, vistu un medus-citrusu mērcīti
Brīvdienā pagatavojam ko nedaudz īpašāku un neparastāku - salātus ar zemenēm, vistu un medus-citrusu mērcīti.
Vajadzēs:
2 lielas saujas spinātu
3 gab. Trikata Sniega bumbas ar burkāniem
4-6 zemenes
1 laims
1 maza vistas krūtiņa
1/2 sarkanā sīpola
2 tējk. medus
olīveļļa
1 ēd.k. magoņu sēklu
1 tējk. Balsamico
sāls un pipari
Pagatavošana:
1. Gatavo vistas marinādi: Trauciņā samaisi 1 tējk. šķidra medus
ar 1/2 laima sulas un 1 tējk. Balsamico. Pievieno vistai un atstāj
marinēties vismaz 30 minūtes.
2. Tikmēr sagriez zemenes un sīpolu.
3. Gatavo salātu mērci: 1 tējk. šķidra medus samaisi ar 1/2 laima
sulas, 1 ēd.k. eļļas un pievieno magoņu sēklas.
4. Pannā liec cepties marinēto vistu. Cepšanās laikā vistai
pievieno sāli un piparus pēc garšas. Kad gatava un atdzisusi,
sagriez rupjās šķēlēs.
5. Traukā kārto spinātus ar zemenēm un sīpoliem, pārlej pāri salātu
mērcīti. Tad visam uzbirdini Sniega bumbas un virsū kārto vistas
šķēlītes.
6. Baudi kā vieglu un vasarīgu maltīti karstā dienā.
Padoms: siltā laikā vista noteikti garšos daudz labāk, ja to pagatavos ārā uz grila.