Vasaras dārzeņu salāti ar ceptām Sniega bumbām
Vienkārša salātu recepte!
Vajadzēs:
2 vidēja izmēra bietes
1 vidēji liels dzeltenais tomāts
1 sauja ķiršu tomātiņu
1 avokado
1 burciņa Trikata Sniega bumbu ar burkāniem
1 sauja sinepju vai jebkuru citu dīgstu
1 ola
4-5 ēd.k. miltu
4-5 ēd.k. tumšās rīvmaizes
1 šallotes sīpols
2 ēd.k. balsamico etiķa
1 tēj.k. brūnā cukura
½ saujas pistāciju
olīveļļa
eļļa siera cepšanai
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu.
2. Nomizo bietes, sagriez vidēji lielos gabalos, kārto uz
cepešpannas, aplej nedaudz ar eļļu un liec krāsnī cepties 180
grādos uz 40 minūtēm līdz 1 stundai, līdz gatavas.
3. Virtuves blenderī sasmalcina šallotes sīpolu, pievieno 3 ēd.k.
olīveļļu, balsamico etiķi un sāli, piparus.
4. Kad bietes gatavas, izņem tās no krāsns un liec traukā
marinēties, pievienojot šallotes sīpola marinādi.
5. Ņem trīs bļodiņas, vienā ber rīvmaizi, otrā – miltus, trešajā –
ar dakšiņu sakultu olu.
6. Nelielā katliņā uzsildi eļļu. Pa vienai ņem sniega bumbu, to
apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē. To atkārto ar visām. Kad eļļa
uzkarsusi, pa vienai Sniega bumbās liec cepties katliņā, katru
cepot apmēram 2 minūtes. Izņem ārā un liec uz salvetītes
nosusināties.
7. Sagriez tomātus, avokado, sajauc ar sinepju dīgstiem, pistācijām
un nedaudz olīveļļas.
8. Traukā kārto marinētās bietes, tomātus, avokado ar dīgtiem un
riekstiem, kā arī cepto sieru.
9. Pasniedz kā pamatēdienu vai piedevu.
Padoms: Siltā laikā bietes var cept arī ārā uz grila, un ēdiens vislabāk garšos pie dabas.