Žāvētas vistas salāti ar fusilli sinepju mērcē

Gardi salāti piemēroti arī svētku bufetes veida galdam. Vienkārši pagatavojami un uzglabājot “neatsulojas”. 

Vienkārši pagatavojami un uzglabājami salāti.

FOTO: Shutterstock.com

Vienkārši pagatavojami un uzglabājami salāti.

Sastāvdaļas 4 personām:

  • 250g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
  • šķipsna sāls
  • 450g žāvētas vistas gaļas
  • 180g redīsu, sagriezti plānās šķēlītēs
  • 2 āboli, nomizoti un sagriezti plānās šķēlītēs
  • maza buntīte ar  sagrieztiem lociņiem

     

Mērcei:

  • 3 ēdamk. majonēzes
  • 3 ēdamk. pilngraudu sinepju
  • 1 tējk. medus
  • 1 ēdamk. ūdens


 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

  • Lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri aptuveni 7 minūtes, līdz pasta ir al dente.
  • Nolej ūdeni un pastu atdzesē.
  • Bļodiņā pagatavo salātu mērci, sajaucot visas tās sastāvdaļas.
  • Lielā bļodā sajauc kopā pastu, žāvēto vistas gaļu, redīsus, ābolus un lociņus.
  • Lej pāri mērci un samaisi.