Mājās gatavoti vistas ''nageti''
Atliek vienreiz izmēģināt, līdz mājās gatavotus nagetus vairs neaizstās ne veikalā nopēkamie, ne makdonalda neveselīgās nagetu uzkodas!
Sastāvdaļas:
- vistas fileja
- 2 olas olas
- malti melnie pipari
- 1 glāze miltu
- sāls
- malta paprika
- rīvmaize
- smidzināmā eļļa
Gatavošana:
- Cepeškrāsni liek sildīties līdz 200 grādiem.
- Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos vai strēmelītēs.
- Sagatavo trīs bļodas: vienā ieber miltus, nedaudz piparus, papriku, sāli un izmaisa, lai tie sajaucas. Otrā bļodā sakuļ olas. Trešajā ieber rīvmaizi.
- Tad sagrieztos filejas gabaliņus vispirms apviļā pirmajā bļodā - miltu, piparu, sāls un paprikas maisījumā.
- Apviļātos filejas gabaliņus no abām pusēm iemērc sakultajā olā, pēc tam apviļā rīvmaizē.
- Kad visi filejas gabaliņi ir apviļāti, izmērcēti un vēlreiz apviļāti, tos liek ieeļļotā cepešpannā un nedaudz apsmidzina ar eļļu arī pašus nagetus.
- Tos cep 20 minūtes, cepšanas laikā apgriežot arī uz otru pusi katru.
Foto: shutterstock.com