Ceptu baklažānu rullīši ar biezpienu, tomātiem un burkāniem
Vienkārši pagatavojama uzkoda - baklažānu rullīši.
Sastāvdaļas:
2 nelieli baklažani
200 g biezpiens
ķiploks pēc sajūtām
sviests vai eļļa
3 tomāti
3 vārīti burkāni
pēc garšas sāls, svaigi malti pipari, baziliks
ja ir vēlēšanās, var pievienot arī rīvētu sieru
Pagatavošana
Baklažānus nomazgā un sagriež gareniskās šķēlēs. Viegli apcep sviestā vai eļļā, liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu liekās taukvielas.
Tomātus sagriež mazos gabaliņos, biezpienu izrīvē caur sietu. Ķiplokus nomizo, saspiež, sarīvē burkānu, pievieno biezpienam. Biezpienam pievieno sāli, piparus, baziliku un samaisa. Ja vēlas, pievieno sarīvēto sieru.
Uz baklažāna šķēles liek tomāta gabaliņus, nedaudz biezpiena masas un satin rullītī, ko nostiprina ar koka irbulīti.
Lai labi garšo!