Ceptu baklažānu rullīši ar biezpienu, tomātiem un burkāniem

Vienkārši pagatavojama uzkoda – baklažānu rullīši. 

Garda uzkoda!

FOTO: Shutterstock.com

Garda uzkoda!

Sastāvdaļas:

  • 2 nelieli baklažāni
  • 200 g biezpiens
  • ķiploks pēc gaumes
  • sviests vai eļļa
  • 3 tomāti
  • 3 vārīti burkāni
  • pēc garšas sāls, svaigi malti pipari, baziliks
  • ja ir vēlēšanās, var pievienot arī rīvētu sieru

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Baklažānus nomazgā un sagriež gareniskās šķēlēs. Viegli apcep sviestā vai eļļā, liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu liekās taukvielas.
  2. Tomātus sagriež mazos gabaliņos, biezpienu izrīvē caur sietu. Ķiplokus nomizo, saspiež, sarīvē burkānu, pievieno biezpienam. 
  3. Biezpienam pievieno sāli, piparus, baziliku un samaisa. Ja vēlas, pievieno sarīvēto sieru. 
  4. Uz baklažāna šķēles liek tomāta gabaliņus, nedaudz biezpiena masas un satin rullītī, ko nostiprina ar koka irbulīti.

Saistītie raksti