Ceptu baklažānu rullīši ar biezpienu, tomātiem un burkāniem
Vienkārši pagatavojama uzkoda – baklažānu rullīši.

FOTO: Shutterstock.com
Garda uzkoda!
Sastāvdaļas:
- 2 nelieli baklažāni
- 200 g biezpiens
- ķiploks pēc gaumes
- sviests vai eļļa
- 3 tomāti
- 3 vārīti burkāni
- pēc garšas sāls, svaigi malti pipari, baziliks
- ja ir vēlēšanās, var pievienot arī rīvētu sieru
Pagatavošana
- Baklažānus nomazgā un sagriež gareniskās šķēlēs. Viegli apcep sviestā vai eļļā, liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu liekās taukvielas.
- Tomātus sagriež mazos gabaliņos, biezpienu izrīvē caur sietu. Ķiplokus nomizo, saspiež, sarīvē burkānu, pievieno biezpienam.
- Biezpienam pievieno sāli, piparus, baziliku un samaisa. Ja vēlas, pievieno sarīvēto sieru.
- Uz baklažāna šķēles liek tomāta gabaliņus, nedaudz biezpiena masas un satin rullītī, ko nostiprina ar koka irbulīti.