Pavasara svētdienas sparģeļu-Parmezāna salāti
Vieglām svētdienām vieglas maltītes. Ko jaunu, bet vienkāršu pagatavot, kad visas citas ''vieglo salātu'' receptes jau izmēģinātas? Tad noteikti jāķeras klāt sparģeļu un Parmezāna siera salātiem!
Sastāvdaļas:
- svaigi sparģeļi
- olīveļļa pārliešanai
- sarīvēts Parmezāna siers
- nedaudz sāls un pipari (svaigi malti vislabāk)
- citrons sulai
- papīra dvielis eļļas uzsūkšanai
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzsilta līdz 220 grādiem.
- Cepešpannā ieklāj folliju, tajā kārto sagrieztus sparģeļus, kurus pārlej ar eļļu.
- Tos cep 15 minūtes cepeškrāsnī.
- Kad tie apcepušies, ņem ārā no cepeškrāsns un nosusina uz papīra dvieļa eļļu.
- Sparģeļus pāršļaksta ar citrona sulu un pārber ar sarīvēto Parmezāna sieru.
- Nedaudz pārber ar sāli un pipariem, pasniedz siltus.
Foto: shutterstock.com