Sviestā cepti ziedkāposti ar ķiploka daiviņām
Pamazām, pamazām kļūst gatavi ziedkāposti. Lūk, ideja, kā šo dārzeni pagatavot!
Vajadzēs:
- Ziedkāpostus
- Sviestu
- Sāli
- Ķiplokus
- Zaļumus pēc izvēles
Pagatavošana
- Ziedkāpostiem noņem zaļās lapas, ja ir, izgriež bojājumus.
- Ziedkāpostu sadala rozetēs.
- Rozetes uz 10 līdz 12 minūtēm ieliek sālsūdenī.
- Rozetes saber verdošā ūdenī un vāra 2–3 minūtes.
- Uzvārītos ziedkāpostus nokāš caurdurī.
- Notīra ķiplokus. Ja ķiploku daiviņas ir lielas, tās var sagriezt mazākos gabaliņos.
- Pannā izkausē sviestu līdz tas sāk karamelizēties.
- Ziedkāposta rozetes un ķiplokus liek pannā un apcep zeltaini brūnus, apkaisot ar sāli.
- Pasniedz nekavējoties, ēd tāpat vai kā piedevu pie gaļas vai zivs.